Att skriva låtar- åk på ett låtskrivarretreat!

Categories: Okategoriserade

Att åka på ett  låtskrivar retreat är något som är mycket speciellt och härligt. To retreat – att dra sig tillbaka, det är precis vad man gör på retreat. Man drar sig tillbaka från det ”normala ” livet och har bara ett enda fokus – att skriva låtar.

Just nu är jag på Gotland. International Songwriting Retreat, en wortkshop som går av stapeln för nionde året. Bara insikten om att jag ska spendera en vecka åt att skriva låtar, gör att kreativiteten tar fart. Idéerna börjar komma – utan att jag anstränger mig.

Kanske är det också för att det här stället , Holm Hällar är ett magiskt och otroligt vackert ställe. Som gjort för skapande. Man hör havet och fåglarna – för övrigt är det tyst. Jag inser att jag normalt lever med ett ständigt ljudbrus runt omkring mig i Stockholm. Det påverkar en på något sätt. Här lägrar sig lugnet. Man kan höra sina tankar.

I kväll har vi en så kallade ”songcircel”. Förutom det naturliga prat som blivit när vi minglat till välkomstdrinken och vid middagsbordet, så är detta det första vi gör för att presentera oss. I cirkeln är det total uppmärksamhet på musiken. Lite nervöst för en del men ett otroligt bra sätt att öppna en sån här vecka. Alla kör en låt var – utan snack.

Vi är en mindre grupp än vanligt i år, men jag vet att det också har sina fördelar. Jag ser fram emot den här veckan av skapande. I år har jag inget mål med mitt skrivande, ingen ny platta som ska göras. Jag tänker inte ” använda”  min musik till något speciellt. Jag tänker lyssna och se vad som vill komma ut. Jag vet att musiken alltid speglar det som pågår i den inre världen, så jag  är väldigt nyfiken.  Vissa saker håller på att förändras i mitt liv. Det ska bli spännande att se hur det kommer speglas i den musik som kommer.

Jag tror min inre frihet har blivit lite större sen förra året jag var här.  Jag undrar hur min nya frihet kommer ta sig uttryck…!

Är du intresserad av att åka på retreat?

Anmäl dig till International Songwriting Retreat på Kreta,  det finns några platser kvar – en oslagbar upplevelse!

Author: Eva

One Response to "Att skriva låtar- åk på ett låtskrivarretreat!"

  1. […] ut är Klaus Caprani från Köpenhamn. Vi träffades  på ett låtskrivar retreat  för ett anatal år sedan på Samø i Danmark. Klaus är en otroligt bra låtskrivare och hans […]

Kommentera