Bästa utbildningen för låtskrivare!

Categories: Låtskrivare

Åk på ett songwriting retreat! Det är den bästa utbildningen för låtskrivare!

Inisheer International Songwriting Retreat

 Bilder och kommentarer från Internationel Songwriting Reterat Inisheer

Jag , Annika Fehling och Brett Perkins håller varje år i ett låtskrivar retreat på Inisheer en liten vacker ö utanför Galway på Irland. Nyss hemkommen är jag fylld av inspiration! Naturen, musiken, de nya vännerna, alla roliga minnen lever kvar ett bra tag inombords.

Ett utökat nätverk med låtskrivare från olika länder

Nya möten skapar också alltid nya möjligheter, ett utökat nätverk. Nya retreat, nya spelningar. Bra sånger som har två upphovsmän får större spridningsmöjligheter både live och när det gäller inspelningar. Ibland blir jag förvånad över mina Stim – utbetalningar. Plötsligt har en av mina co-writes hamnat på en platta och det märks i utbetalningen från Stim – välkomna pengar för en låtskrivare!

Co-writing

inisheer co-write

Fem nya låtar, så kallade co-writes, brukar man minst få till på en vecka. Jag har med mig fem nya låtar med olika karaktär hem, som jag ska spela in nu. Några kommer jag försöka ”pitcha” till andra artister. Några kommer jag spela själv och använda på nästa platta.

I co-writing får man tillgång till en annan låtskrivares fantasi, acordföljder och sätt att tänka på, och får på så sätt nya verktyg till sitt låtskrivande.

Feedbacken på kvällen när man spelar upp sin låt är ovärderlig och bidrar till att slipa låten till större fulländning.

Jag har gjort turnéer i Danmark, Tyskland, USA, Irland, Norge och Chekien med hjälp av de kontakter jag fått på olika låtskrivar retreat!

 Arbeta fokuserat med låtskrivande och inspireras av vacker natur

Våra retreat ( Gotland, Kreta och Irland ) är alla belägna på vackra platser.

Att ägna en hel vecka bara åt att skriva låtar  tillsammans med andra som älskar musik på en inspirerande plats är ett oslagbart koncept!

Det här tyckte deltagarna

I år var Martin Lorenzon, kritikerrosad låtskrivare, med på Irland.  Han deltog också i låtskrivar retreatet på Gotland  i maj, och det gav mersmak, han ville också vara med nu på Irland för att få några nya bra sånger till det nya album han ska spela in. Det här tyckte han om Gotland:

 

Låtskrivarretreat rekommenderas varmt för alla som vill bli bättre låtskrivare. Upplägget – med nya cowrites varje dag, initierad feedback och inspirerande ”utvecklingssamtal” – är klockrent. Hälsningar från en supernöjd Listening Room Retreat-deltagare (Gotland, 2012).Martin Lorenzon’

martininisheer

 andersolofson” A mindopening, lifechanging experience! I came here as a copywriter for an agency, writing songs on the side. I leave as a songwriter, musician and performer who will do the copywriting on the side.”Anders Olofson

 

annakarin ahlbin”I love the total focus on songwriting, sharing it with others and get feedback!?” Anna-Karin Albihn

 

Marta”I have learned  that it is possible to write a song everyday. No matter what. Just do it! Get into the flow.” Marta Einerstam Karis

 

Skriv upp ditt namn och ditt telefonnummer så får du en kostnadsfri telefonkonsultation om hur du på bästa sätt kan utvecklas som låtskrivare!

[gravityform id=12 name=InternationalSongwriting Retreat title=false description=false]

Author: Eva

Kommentera