Neil Young – inspirerande förebild!

Categories: Låtskrivare

Neil Young är 67 år men ständigt i rörelse!

Neil Young

Just nu är Neil Young  aktuell med memoarboken : ”Waging Heavy Peace”, nytt album: Americana – släpps i juni, ny turné med bandet Crazy Horse maj -dec. En ny musikspelare, med ljudformatet Pono, en teknik för att överföra inspelningar med den högsta upplösningen från studio till delbara digitala format. Young är en kämpe för bra ljud-  och det är en av de saker han brinner för.

Jag måste ha nya sånger, de är vår livlina till frmatiden. Utan dem står vi bara och återskapar det förflutna. (SVD)

Jag blir lycklig när jag hör detta påstående , och jag känner igen mig! För mig som inte har världshitar som folk förväntar sig höra är det ju inte så svårt. Jag bara spelar de låtar jag känner för, nu ikväll tillexempel på en liten tillställning i Säter. Men det är alltid  de nya sångerna som lockar mig mest. Som är tråden in i framtiden.

Underbart med människor som Neil Young! Kreativiteten och skapandet har ingen ålder. Man är varken bättre eller sämre om man är ung eller gammal. Neil Young var först osäker på om han skulle skriva en bok, han var trött på musiken, och ville skapa något nytt. Då kom han ihåg sin pappas ord:

Börja skriv, skriv varje dag. Orden kommer att komma.(SVD)

Det gjorde de! Efter en lång bok det blev det två nya plattor.

Det är som en lag. Om du låter kreativiteten och skapandet ta plats och bara GÖR! Så händer det! Proppen till livsflödet åker plötsligt ut och det börjar flöda.

Jag är lycklig nu. För jag har satt av tio dagar för spelande, gig och skapande. En hel veckas skrivande på Irland, och den underbara ön Inisheer. Jag är förväntasnfull, på vad som ska flöda ur mig. Proppen ska ur! Jag ska hedra mitt skapande jag och vara  där jag älskar att vara! Inisheer – here I come!

Tack, Neil! Det behövs fler som du i världen!

 

Author: Eva

Kommentera