Ta musiken på allvar – förändra din attityd!

Categories: Okategoriserade


Musikbranschen är inte ”dom där” som bara är syniska buissness människor. Musikbranschen är alla vi som mer eller mindre lever på musik. Det är VI som kan göra musikbranschen till nåt bra!!

Musikbranschen är så himla svår och konstig och orättvis… Hur många gånger har vi inte hört det! Viktigaste frågan är kanske – vilka människor består ”musikbranschen” av egentligen? Är inte det alla som ägnar sig mer eller mindre professionellt åt musik?

Det finns massor av sidor av denna bransch, en massa människor med olika ledstjärnor och ambitioner, och som tur är har vi alla ett val och kan välja vilka vi vill samarbeta med. Vi kan själva skapa spelningar och CD –skivor och hitta på  nya sätt att ta sig fram som artister och låtskrivare. En av de största myterna är att vi måste alla klara oss helt själva och dessutom tävla om de få åtråvärda platserna i stjärnglansen.

Mitt liv förändrades när jag för första gången åkte på ett låtskrivarretreat i Danmark. Brett Perkins från USA, en eldsjäl, som jag nu själv samarbetar med, hade skapat en fantastisk mötesplats för artister och låtskrivare från hela världen. Jag förstod att genom att samarbeta med andra låtskrivare öppnade sig världen och musikbranschen blev plötsligt en bättre bransch med massor av möjligheter. Jag har turnerat i en mängd länder och samarbetat med massor av låtskrivare som också är mina bästa vänner.

Att åka på ett retreat och skriva intensivt en hel vecka kan faktiskt vara ett sätt att förändra sitt liv! Man kan bara inte gå tillbaka till sitt gamla pessimistiska klagande efter en sån vecka!

Just nu är jag på en av de vackraste platserna jag har besökt – mitt andra hem, Lendas på södra Kreta. Det sitter någon sorts kraft i jorden och i bergen här – hur flummigt det än låter. Kanske för att detta varit en plats för helande i tusentals år. Människor har kommit hit för att sova i Asklepios templet(vars ruiner finns kvar!) och lyssna på sina drömmar, dricka vattnet.

Jag driver själv workshops i låtskriveri här. Och nu blir det reklam:

Kom hit, ägna dig en vecka åt att bara skriva låtar, lyssna på dina drömmar, drick vattnet och samarbeta med andra som har samma passion. Jag tror att ditt liv kommer bli i alla fall lite annorlunda, efter en sån vecka!

 

Author: Eva

Kommentera