Om musikbranschen-Tacka kulturtanten!!

Categories: Okategoriserade

När du jobbat färdigt din nya låt, och sjunger den för en tänkt publik. Då ska du tänka dig en grupp människor som till 60% består av kvinnor över 50 år. DN har idag en artikel som redovisar vilken urtypen av en konsertbesökare är. En välutbildad medelålders kvinna.


Det är också främst kvinnor som går på kurser och utbildningar. Likaså var 62 % procent av deltagarna i landets kultur- och musikskolor 2007 och 2009 tjejer.
Om jag skulle göra en statistik över mina egna kurser så är det enkelt att påstå att kvinnorna utgör minst 90%. skillnaden är när det handlar om låtskriveri, där stiger procentdelen killar upp till ibland 60-70 procent, särskilt på de workshops som har en tydligare professionell inriktning.

Vad kan man dra för slutsatser?
Vill du ha en hit så ska du tilltala antingen den största konsumtionsgruppen av musik som inte har pengar men som kan göra dig känd genom You Tube och Spotify. Ungdomar mellan 8 -20 år – flest tjejer. Vill du sälja din musik eller få besökare till dina gig då ska du förmå beröra kulturtanten – det är hon som har pengar, det är hon som är publiken. En eloge till ni alla vackra sköna kvinnor som har tid, pengar och tillräckligt god smak för att berika era liv med kultur!
Tack för att ni finns!!

Du vet väl att du kan prenumerera på vårt nyhetsbrev med gratis tips som hjälper dig bli en bättre sångare och/eller låtskrivare?

Author: Eva

Kommentera